XTO - Thermal Transfer Overprint

Hoe thermal transfer overprinting zou moeten zijn: XTOie | XTOce

Moet u variabele gegevens met tussenpozen of continu in grote volumes afdrukken op verpakkingsfolies? De nieuwe XTO is uw oplossing. Dankzij zijn compatibiliteit en standaardformaat past de XTO perfect in elke bestaande productielijn.

  • uitstekende uptime
  • zeer nauwkeurige afdrukresultaten op hoge snelheid
  • een modulair concept voor meer flexibiliteit
  • optimale ergonomie
  • werkt zonder luchtdruk
  • en de beste prijs-prestatieverhouding op de markt

Met de XTO Thermal Transfer Overprinter zet NOVEXX Solutions de eerste stappen naar een nieuw product in het tijdperk van oplossingen voor productidentificatie: direct printen op verpakkingsfolie.

De XTO belooft een geheel nieuwe dimensie van Thermal Transfer Overprinting. Gebaseerd op uitgebreid marktonderzoek en een sterke operator-gecentreerde benadering, combineert deze innovatieve TTO-printer uitmuntende printkwaliteit en superieure uptime met diverse functies die de machine buitengewoon flexibel en gemakkelijk te bedienen maken.

Klik hier om de specs als pdf te downloaden.

Uitmuntende gebruiksvriendelijkheid

De XTO is ontworpen met maximale gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker in gedachten. De lintwissel is eenvoudig en snel, en de printkop kan zonder gereedschap worden vervangen. Het intuïtieve operatormenu maakt instellingen, printopdrachtkeuzes en de visualisatie van de printerprestaties moeiteloos. Snelle en gemakkelijke toegang tot onderhouds- en servicecomponenten versterken het gebruiksgemak verder.

Lint wisselen binnen enkele seconden: de QUICKRIBBON X-LOADER

Met de QUICKRIBBON X-LOADER biedt de XTO een revolutionair plug & play mechanisme voor automatische lintaanvoer en snelle lintwisseling. De betaalbare, ultralichte lader is uiterst eenvoudig te bedienen en resulteert in verhoogde uptime.

SMART X-MOTOR voor optimale printprestaties

Een motor drijft de printkop aan voor optimale en gecontroleerde prints, wat leidt tot verbeterde prestaties en uptime. Door het ontbreken van perslucht is de integratie minder complex en zijn de bedrijfskosten aanzienlijk lager.

De QUICKTRONIC X-CHANGER

De XTO is opgebouwd met een scheiding van mechanische en elektronische onderdelen. De gehele elektronische eenheid kan eenvoudig worden losgemaakt, zelfs wanneer de XTO nog in de verpakkingslijn is geïnstalleerd, waardoor de uptime van de eenheid verbetert en stilstandtijden verminderen. Alle elektronische componenten zijn gemakkelijk toegankelijk voor snelle service en onderhoud.

De QUICKCHANGE X-PLATE

De XTO beschikt over een innovatieve drukplaat die met behulp van klittenband flexibel kan worden uitgewisseld. Indien beschadigd of versleten, kan de eerste laag van de plaat eenvoudig worden vervangen met behulp van het innovatieve klittenbandsysteem, wat de stilstandtijd bij onderhoud vermindert omdat de gehele drukplaat niet verwijderd hoeft te worden.

Superieure afdrukprestaties en verhoogde uptime

Het printoppervlak van 53 x 100 mm is ongeveer 30% groter dan de marktstandaard, waardoor meer flexibiliteit mogelijk is. Het vergrote 'veilige werkgebied' garandeert grotere nauwkeurigheid en uitstekende printkwaliteit, zelfs bij hoge printsnelheden. De intelligente lintbesparingsfunctie en maximale lintlengte van 1.200 m zorgen samen voor verhoogde uptime.

Revolutionair modulair concept

De XTO bestaat uit een printunit, een aparte voeding en een apart HMI-touchpanel, waardoor deze eenvoudig in elke bestaande verpakkingslijn kan worden geïntegreerd. Deze modulariteit zorgt ook voor een grotere flexibiliteit in aanbod en prijs, aangezien elk onderdeel optioneel is.

Connectiviteit en IVD

Diverse interfaces en functies zorgen ervoor dat de XTO toekomstbestendig is op het gebied van connectiviteit en IVD. De printkop is voorzien van een cryptochip voor het opslaan van belangrijke informatie, zoals het aantal gereden kilometers, het aantal draaiuren en de status van de printkop. Een webserverapplicatie zorgt voor maximale flexibiliteit in het aansturen van de XTO. Deze kan worden geïntegreerd in het display van de verpakkingsmachine, worden uitgevoerd op een apart touchscreen of worden weergegeven op een extern scherm via de browser. Dit maakt een grotere operationele flexibiliteit mogelijk, evenals diagnostiek, installatie en onderhoud op afstand.

Volgens Paolo Bori, directeur van EIDOS - een bedrijf van NOVEXX Solutions, is de XTO een echte mijlpaal in de geschiedenis van de TTO-technologie. "Het combineert gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en eersteklas printprestaties op een unieke manier en heeft de beste prijs-prestatieverhouding op de markt."

Dit printertype hebben we o.a. gebruikt voor onze klant Thoolen. Voor meer informatie: Linkedin

Download de brochure voor XTO